bygg högtalare själv konstruera montera älska njuta lyssna bäst bästa billiga lågpris bygg själv bygga själv köpa köptips audiofil audiofilhögtalare Hi-Fi hifi hajfaj perfekt ljud musik musikälskare perfekta studiomonitorer studiohögtalare hifihögtalare
Voigthorn VH-1
(Eller mera exakt: Vår formgivning av Voigts ”hybridhögtalare” från 1930-talet – en hybrid mellan linjärt expanderande ”backloaded” horn och kvartsvågspipa. Vi skriver voigthorn för enkelhetens skull. )

En hifi-entusiast beskrev skillnaden mellan ”vanliga” högtalare och horn så här:
”Horn låter definitivt inte slappa! Musiken hoppar på dig snarare än att blygt gömma sig någonstans långt bakom högtalarna.”
Ljudet har också beskrivits som känslan av att hamna på de bästa platserna vid en konsert, nära musikerna.

Man får alltså känslan av ett större rum, samtidigt som en lätt förstärkning av det övre mellanregistret ger en ökad närvarokänsla. Musiker, sångare och ljudeffekter hamnar i själva rummet, som av många då också upplevs som större (när man blundar, alltså...).

Så för dig som prioriterar "känsla" framför exakthet, eller lyssnar mycket på äldre musik där de här högtalarna kan få fram den känsla högtalare hade förr är det här ett perfekt val.

VH-1:an till höger har byggts av en av våra kunder som la till ett eget ytterhölje utanpå originallådan. Visst blev det snyggt?

Så vill du "flytta in i ett större rum" och gillar horns speciella ”värme” och extra närvarokänsla, kommer du att uppskatta VH-1:an.
Vill du däremot att ljudåtergivningen ska vara mera exakt bör du i stället välja någon av våra SQ 50-högtalare.

Observera att VH-1-lådan är designad och avstämd för de högtalarelement vi har i HSV-1-satsen. De har rätt Qts-värde och rätt resonansfrekvens. Hornhögtalare är känsliga på de här punkterna, så chansa inte med andra högtalarelement, det blir med hög sannolikhet fel i basen och jobbiga resonanser.

Materialet på våra sidor omfattas, precis som allt annat som publiceras på Internet, av upphovsmannarätten.
För personligt bruk har man i Sverige rätt att ladda ner och / eller skriva ut dokument, men inte att i sin tur publicera dem vare sig på papper eller elektroniskt.

Vill någon däremot länka till oss, går det givetvis bra. Säkrast är att länka till startsidan (valutronic.se/index.html), den adressen ändras aldrig. Och sedan tipsa om hur man går vidare till den önskade sidan.
Undersidor som den här kan vid en uppdatering av sajten ändra namn, och då fungerar inte en länk.