Besök oss gärna på Facebook!besökare hittills. Counter: http://www.digits.net

Om företaget, butiken och dess öppettider, Klicka här eller på Kontakt-knappenVoigthorn VH-1
(Eller mera exakt: Vår formgivning av Voigts oerhört lyckade idé till ”hybridhögtalare” från 1930-talet – en hybrid mellan linjärt expanderande ”backloaded” horn och kvartsvågspipa. Vi skriver voigthorn för enkelhetens skull. )

Väldesignade hornhögtalare kan få en bra inspelning att låta som ett liveframträdande. Levande, luftigt och äkta.
Men de är vanligtvis väldigt, väldigt dyra eftersom de är svåra att massproducera.

Bygg VH-1:or själv, och spara en rejäl slant. Och oroa dig inte – de är lättbyggda.

En hifi-entusiast beskrev skillnaden mellan ”vanliga” högtalare och horn så här:

Horn låter definitivt inte slappa! Musiken hoppar på dig snarare än att blygt gömma sig någonstans långt bakom högtalarna.”

VH-1:orna ger (liksom många andra hornhögtalare) känslan av ett större rum, samtidigt som en lätt förstärkning av det övre mellanregistret ger en ökad närvarokänsla. Musiker, sångare och ljudeffekter hamnar i själva rummet, som av många då också upplevs som större (när man blundar, alltså...).

Det har beskrivits som känslan av att hamna på de bästa platserna vid en konsert, nära musikerna.

Många uppskattar att det låter stort, och då är hornhögtalare helt rätt. Det är just detta som många av våra kunder har beskrivit med nästan lyriska uttryck.

Däremot skulle vi aldrig rekommendera voigthornen för musikstudior eller för testlyssning av musik i samband med inspelning, eller om man vill ha ett neutralt ljud. De är hornhögtalare, och har också den speciella karaktär som kännetecknar just hornhögtalare.

Vill du "flytta in i ett större rum" och kan acceptera hornets speciella ”värme” i ljudet, kommer du att uppskatta VH-1:an.
Vill du däremot att ljudåtergivningen ska vara mera exakt bör du i stället välja någon av våra SQ-högtalare.
Och vill du ha bra ljud i mindre lådor (och kan undvara en del av basen) rekommenderar vi att du tar en titt på våra MB-50.


Epost från kunder som byggt VH-1:orna.


Ritning och materiallista till lådorna hittar du här.

Originalhögtalarsats HSV-1. VH-1:an är en noggrannt avstämd konstruktion. Förstör den inte med fel högtalarelement. HSV-1 har exakt de högtalarelement vi utgick ifrån när VH-1:an konstruerades. Klicka här.

Högtalaren uppe till höger. En av våra kunder byggde VH-1:or och la till ett eget ytterhölje. Visst blev det snyggt?


Materialet på våra sidor omfattas, precis som allt annat som publiceras på Internet, av upphovsmannarätten.
Att kopiera och publicera hela textavsnitt, bilder, ritningar et.c. på ens egen webbsida utan lov från upphovsmannen är olagligt. Detta gäller givetvis även våra ritningar.
Du har vårt tillstånd att kopiera texter mm från vår sajt till din dator och / eller skriva ut dem för eget bruk.
Däremot ger vi
inte tillåtelse att kopiera vårt material till andra webbsidor på Internet, offentliga register, diskussionsgrupper, tidskrifter eller böcker et.c. utan vårt skriftliga medgivande.

Vill någon däremot länka till oss, går det givetvis bra. Säkrast är att länka till startsidan (valutronic.se/index.html), den adressen ändras aldrig. Och sedan tipsa om hur man går vidare till den önskade sidan.
Om man länkar direkt till en undersida, t.ex. den här, finns alltid risken att vi vid nästa uppdatering ändrar sidans namn. Det har vi redan gjort på ett flertal sidor på vår sajt, och då fungerar inte gamla länkar längre.

Kablar, spikes, poluttag, bananstift et.c. finner du på vår tillbehörssida som du öppnar genom att klicka här.

Telefon: 070 776 00 45, säkrast vardagar 11-17. Samma nummer för SMS och Swish. E-post: email@valutronic.se