högtalare förstärkare RIAA förförstärkare hifi hi-fi bilstereo bilhögtalare VW Volkswagen Volvo Dacia ritningar högtalarsatser baselement diskantelement bas diskant foto fotografering kamera digital kamera digitalkameror LCHF bantning kolhydrater camping tält semester
Det här är Valutronics gamla sajt. Den finns uppe tills den nya blivit komplett.
Priser och villkor är samma för båda sajterna.


i effektförstärkare monoförstärkare mono stereo rör rörförstärkare rörslutsteg rörklang låter som rör bättre än rör neutralt ljud njutbart ljud bästa ljudet bästa högtalarna gör det själv högtalare gör det själv förstärkare


Besök oss gärna på Facebook!besökare hittills. Counter: http://www.digits.net

Hi-Fi med ljud av allra högsta klass. Glöm stormarknads-Hi-Fi, det här är något helt annat.
Syftet med våra förstärkare och högtalare är att du ska kunna njuta av din favoritmusik i timmar utan att tröttna.
Vi talar om mycket högre ljudkvalitet än det de flesta har hemma. Det brukar betyda skyhöga priser, men inte hos oss.
Eftersom du monterar själv sparar du en rejäl slant jämfört med vad motsvarande ljud skulle kosta i de få Hi-Fi-butiker som säljer riktig high-end-stereo.

    
Nyhet (24 mars 2017): Ny basport ger SQ-50 ännu bättre baslinearitet! Högre ljudkvalitet än så här är svårt att hitta, oavsett vad man betalar. Nya ritningar, klicka här.

Det lönar sig rejält att bygga själv! I stället för att lägga ut tiotusentals kronor på förstärkare och högtalare i en dyr Hi-Fi-butik bygger du själv och kommer undan med en bråkdel av kostnaden. Utan att behöva tumma på ljudkvalitet.
Och det är ingen överdriven jämförelse:
Läs kundernas kommentarer och recensioner på vår Facebooksida.
Eller, om du befinner dig i Göteborg: Kom in och lyssna i vår butik. Du får också gärna ta med det du har nu så gör vi en direkt jämförelse. Ring eller mejla och boka tid, så får du en "private session".  Oavsett vad du har att jämföra med så lär du inte få bättre ljud än från våra högtalare eller förstärkare. Som sagt, läs kommentarerna på vår facebooksida, vi överdriver inte.
Komplicerat att bygga HI-Fi själv? Inte våra högtalare och förstärkare. Några få timmar och enkla verktyg räcker. Se våra ritningar och instruktioner här på sajten, här nedan har du länkar till de aktuella sidorna:

OBS! Flera sidor håller på att uppdateras, länkarna kommer att fungera allteftersom.

SQ-50-serien. Fyra högtalare med high-end-ljud.
För dig som verkligen vill njuta av musiken. Även
perfekta som referenshögtalare vid inspelning.
Två konventionella i fullformat, en i halvformat
och en Carlsson-modell (!)

SQ-150. Högeffekthögtalare. Hemmabion får
bättre ljud än på många biografer. Rejält tryck.
Även utmärkt musikhögtalare för större rum och
medelstora lokaler typ kaféer och liknande.
Både i fullstorlek och halvformat!

MB-50. Mindre, slutna lådor med samma
högtalarelement och filter som i SQ-50.
Perfekta som hemmabiocenter ihop med
SQ-50H/L eller som bokhyllehögtalare.

VH-1. Voigt-hornhögtalare. Extra hög närvarokänsla
och snabba transienter, typiskt för hornhögtalare.
Trots hornkonstruktionen inte påträngande ljud.

CM-100. Effektförstärkare av referensklass.
Oerhört detaljerat, levande ljud utan färgning.
Skruvmejslar och en tång är allt som behövs för
monteringen som går på en timma.

FF-16. Förförstärkare. Länk kommer!
Fyra ingångar varav en RIAA med
inställbar känslighet. MOS-par
i förstärkarstegen ger ljudet rörkaraktär.
CM-50-16 effektförstärkarmodul (monoblock)
Samma förstklassiga förstärkarmodul som
sitter i CM-100. För dig som fixar resten själv.
Länk till engelsk beskrivning, svensk är på väg.

Högtalarelement. Baselement, diskantelement
och bredbandselement för dig som konstruerar
själv eller behöver ersättningselement.

Högtalartillbehör. Kablar, kontakter, spikes,
färdigbyggda delningsfilter mm.

bygga bygg byga högtalare speakers loudspeakers montera högtalare köpa högtalare bästa högtalarna lågpris bygga själv montera själv förstärkare stärkare föstärkare sätta ihop förstärkare förförstärkare slutsteg effektsteg monoblock stereoförstärkare Hi-Fi hifi hi-fi effektförstärkare monoförstärkare mono stereo rör rörförstärkare rörslutsteg rörklang låter som rör bättre än rör neutralt ljud njutbart ljud bästa ljudet bästa högtalarna gör det själv högtalare gör det själv förstärkare
Fyra intressanta frågor för dig som funderar på att gradera upp din musikanläggning:
Hur vet man om det är någon idé att byta upp sig till våra Hi-Fi-komponenter? Klicka här, och se om du känner igen dig!

Hur vet man om säljaren i en hifi-butik vet vad han / hon pratar om? Klicka här
Analogt eller digitalt mellan signalkälla och förstärkare? Klicka här.
Tre faktorer som påverkar musikupplevelsen, och i förlängningen vilken musik du lyssnar på!


Recensioner från vår facebooksida:
Varje högtalare jag köpt (och byggt) där har gett så mycket mer för pengarna!!

Senaste produkt jag testat var det nya RIAA-steget som imponerade mycket! Toppklass+

Grymt bra ljud och förträfflig service! Har både VH-1 och SQ-50.

En bedömning av mina gamla SQ-50 , jag köpte för många år sen. Som amerikanarna säger....: Best bang for the buck!

Telefonsamtal från kund som just byggt CM-100 (effektförstärkaren) och FF-16CMC (förförstärkaren): Om man hade kunnat kramas via telefon hade du fått en kram nu!

Och två CM-100V-kunder skrev
"Har lyssnat i 2 timmar nu och jag känner mig inte trött som jag brukar...Dom bäst investerade 4000 i mitt liv tror jag" respektive
"Vilken fantastisk konstruktion du har skapat. Detaljrikedomen är helt fantastisk, för första gången på länge hör jag musik som den skall låda och som dessutom är snäll mot öronen, blir inte det minsta trött längre. Helt klart min bästa investering."

Det sista är verkligen tänkvärt. Bra förstärkare och högtalare är en bra investering. För man får något värdefullt tillbaka: Möjligheten att sitta och riktigt njuta av musiken, inte bara lyssna. I timmar om man vill, och utan att tröttna.
Massproducerade "Hi-Fi"-prylar kan duga för aktiv lyssning en kortare stund, eller för bakgrundsmusik eller filmljud, men vill man sjunka ner i lyssningsfåtöljen och bara avnjuta musik krävs något som återger musiken exakt som den är, utan varken kyla eller värme, och med alla detaljer som finns på inspelningen. Det är först då det blir riktigt njutbart. Det gäller både förstärkare och högtalare.


E-post från Chile, en person som hade en 0,7W rörförstärkare och därför ett par väldigt känsliga högtalare anslutna till den. Och så byggde han våra relativt små MB-50-lådor, mellanstorleken, och skrev:

"...with all my other amplifiers (There is a Audio Analogue Crescendo on the picture) the MB-50 sounds much better. As I told you, the bass control is incedible for a such a small box."

Och butikens resultat talar för sig självt -- De flesta som testlyssnat hos oss bygger sedan våra högtalare och/eller förstärkare.
Men vi pressar ingen, vi är ljudentusiaster och glada också när någon bara kommer in i butiken för att "lyssna och snacka lite". Välkommen!


Våra förstärkare har unika egenskaper:
Våra effektförstärkare är strömstabila utan behov av temperaturavkänning på kylflänsen. Och de har enbart utvalda diskreta komponenter.
Våra förförstärkare baseras på komplementära MOS-transistorpar i stället för vanliga operationsförstärkare. Det ger "rörkänsla" av hög klass.

Vårt RIAA-steg kombinerar det låga bruset hos lågbrustransistorer för linjär förstärkning med rörljudet från de MOS-kretsar som tar hand om signalbehandlingen. Man behöver inte acceptera rörens brus och åldrande för att få rörens ljudkvalitet.


Tydliga tecken på att något är fel, känner du igen det här?

Du sätter dig i soffan och tänker avlyssna en konsert. Men efter en stund känner du dig rastlös. Du reser dig upp, går och sätter på kaffe eller te, brer en macka, kollar på Facebook, läser något... Musiken, trots att du gillar den, duger inte till att fånga och hålla fast ditt intresse. Det tar ingen lång stund innan den hamnat i bakgrunden.
Om du verkligen försöker lyssna uppmärksamt, upptäcker du kanske att det är aningen burkigt, basen är inte riktigt tydlig och på det hela taget känns musiken lite ”platt”. Du hör att det är högtalare du lyssnar på, det låter "inspelat", inte riktigt levande.
När anläggningen var ny kanske du lyssnade ofta och med viss glädje. Men redan efter några veckor blev mer lyssning än njutning. Enkel musik, bakgrundsmusik och dunka-dunka på en fest, men det var ett tag sedan du satt och bara njöt av musiken någon längre stund utan att göra något annat samtidigt, eller hur?
Det här är det vanligaste tecknet på att något i anläggningen är dåligt eller på sin höjd medelmåttigt. Men så behöver det inte vara.

Riktigt bra högtalare återger alla detaljer i musiken, ofärgat och naturtroget. Och om förstärkaren också är bra sitter man gärna kvar. Och bara njuter.
Inte bara när anläggningen är ny, utan även efter många år. Då och då får vi glada mejl från kunder som köpte våra SQ-50-högtalare för över tio år sedan och fortfarande njuter av ljudet. Man tröttnar inte på bra musik som spelas i en bra stereoanläggning.

Den 3 januari 2017 fick vi e-post från en kund som byggt ett par SQ-50 för många år sedan:
"Jag vill bara tala om att din byggsats har givit mig glädje i många år nu... Det är helt sanslöst hur de spelar, kan inget annat än gratulera till en 100 poängare som du konstruerat. Allt gott..."
Och då ska man veta att vi 2016 bytte till finare filterkomponenter och i mars 2017 förfinat själva lådkontruktionen med en mera exakt basport för en ännu mera precis återgivning. Den var bland de bästa redan tidigare, men det gick att "fila lite till" på konstruktionen.

Färdigbyggda högtalare och förstärkare av den kvaliteten hittar du bara i de finare Hi-Fi-butikerna, och till priser vanliga människor aldrig lägger ut på en musikanläggning.

Men i och med att du bygger själv försvinner en stor del av kostnaderna som gör andra fina högtalare dyra: Arbetskostnad för montering, packning, leverans... löner till butikspersonal, hyror för lager och butiker, reklam i glassiga hifi-tidskrifter och alla kostnader som är förenade med en exklusiv Hi-Fi-butik.
Hos oss betalar du bara för högtalarkomponenterna, sedan har du några roliga hobbytimmar framför dig, och har så sparat en rejäl slant utan att ge avkall på ljudkvalitet.
Och du bestämmer själv hur dina högtalare ska se ut. Se vårt fotogalleri som visar några av våra kunders alster.

Vår effektförstärkare, CM-100V, ger ett så totalt neutralt ljud att i
ngenting saknas, ingenting överdrivs, ingenting färgas. Varenda liten detalj finns med, utan vare sig "värme" eller "kyla". Med ett par riktigt bra högtalare får man känslan av att artisterna faktiskt spelar i rummet. Och det är ju vad Hi-Fi betyder. High Fidelity, hög trohet (mot orginalet). Dvs man hör musiken precis som den spelades in.
För en Hi-Fi-butik är en sådan här förstärkare ointressant. Ljudmässigt skulle den konkurrera med butikens dyraste förstärkare, så risken vore stor att kunder som köper med "hörsel och förnuft" skulle strunta i dyrgriparna när de hör att ljudet är lika bra (eller kanske bättre) med CM-100V-förstärkaren.
Den enda återförsäljare vi har är ett företag på Nya Zeeland som tar hand om kunderna i Australasien-området.

Vår förförstärkare, FF-16V skulle konkurrera med dyra rörförstärkare (inte i utseende, givetvis, men i ljudkvalitet och känsla). Så den är inte heller aktuell för butiker som hellre vill sälja prylar med ett exklusivt yttre till kunder med tjocka plånböcker. Återigen: Undantaget företaget på Nya Zeeland.


"Jag köpte en dyr förstärkare och dyra högtalare. Men jag är ändå inte nöjd med ljudet. Jag kanske ska byta till dyrare kablar?"

Antag att du har ganska mycket pengar att röra dig med. Så du köper ett par riktigt dyra högtalare eller en exklusiv förstärkare (kanske för flera tiotusenlappar) i en "fin" hifibutik. Men efter ett tag känns det som om något ändå fattas. Så du går dit igen och förklarar att du inte är helt nöjd med ljudet. Vad gör säljaren? Ofta ser han (för det är nästan alltid en man) möjligheten att lura in dig i dyra-tillbehörs-träsket.
"Du har kanske inte tillräckligt bra högtalarkablar". Och visst, högtalarkablarna du har är kanske "ganska vanliga" kablar. Så efter lite övertalning lämnar du butiken med ett par "bättre" högtalarkablar och en eller flera tusenlappar mindre på bankkontot. Du kommer hem, och eftersom du förväntar dig bättre ljud nu, så skärper du hörseln lite extra, och hör fler detaljer än tidigare (när du inte skärpte hörseln).
Men den här psykosomatiska effekten är inte långvarig.
Efter ett tag med de nya kablarna tycker du att du ändå inte har riktigt det ljud du trodde att du skulle få, så du går tillbaka igen.
Den här gången rekommenderas du att lägga ut någon eller några tusenlappar på bättre signalkablar. För oj, vilken skillnade det kan göra!
Du kanske går på det också, och så upprepas cykeln. Till en början låter det bättre, men inte för att det egentligen är det, utan för att du förväntar en förbättring och därför skärper hörseln lite extra. För när man lyssnar aktivt hör man automatiskt det man ställer in sig på att höra. Men även den effekten avtar. Så nästa gång du besöker butiken får du höra att det har kommit ut en ny DAC, en ny skivspelare, ett nytt kassettdäck, en ny... Tja, vad som helst, bara du "inser" att tekniken har gått framåt och du nu kan "uppgradera" din anläggning på ännu ett sätt. För ännu mer pengar.
Och så vidare. För orsaken till att det inte låter bra fanns där från början. Halvbra förstärkare eller halvbra högtalare.
För riktigt bra förstärkare och riktigt bra högtalare påverkas inte hörbart av vilka högtalar- eller signalkablar du har. Bra lågsignalförstärkare, som finns i CD- eller DVD-spelare, förförstärkare, DAC:ar och liknande, har en utimpedans på kanske något enstaka Ohm. En enmeters signalkabels impedans (mellan signalledning och skärm) är flera megaohm, inom hela audioområdet. Förförstärkarens utgång kortsluter därför effektivt signalkabeln, och det som lämnar förförstärkaren kommer därför också att nå slutsteget, möjligen påverkat med någon miljondel, vilket är c:a 10 000 gånger mindre än gränsen för vad någon människa kan uppfatta. Och då talar vi om alla signalkablar, från dem du köper för några tior till dem som kostar tusenlappar. Ingen av dem har en kapacitans över 100 pF per meter eller en induktans högre än bråkdelar av uH, och därför är signalkabelns egenskaper totalt ointressanta om utgången de kopplas till inte är felkonstruerad. De har visserligen både kapacitans och induktans, men så låga att det är löjligt att påstå att de skulle ha någon som helst hörbar inverkan på ljudet. Om man tycker sig höra en skillnad efter ett signalkabelbyte är det inbillning, man förväntar en förändring, lyssnar noggrannare och hör därför t.ex. mer detaljer, djupare bas eller något annat, helt beroende på hur man skärper hörseln. Men vänta några veckor, och effekten är som bortblåst när hjärnan slutat påverkas av den förväntan man hade vid köpet.
Samma sak gäller högtalarkablar. Bättre bas med grövre kablar? Inuti en högtalarlåda sitter det en spole (induktans, lågpassfilter) i serie med baselementet, ofta på runt 1 mH eller i vissa fall mer. Linda av den spolen och du har en 20-50 meter lång ganska klen kabel. Den sitter alltså i serie med baselementet. Om det skulle spela någon roll om de 2-4 meter kabel man har mellan förstärkaren och högtalaren är på 0,75, 1,5, 4 eller 10 kvadratmillimeter så vore det totalt kört från början, eftersom man inte kan undvika de 20-50 meter som redan sitter i serie, och som dessutom är klenare än den klenaste högtalarkabeln.
Andra egenskaper, då? Induktans? Kapacitans? Resistans?
Återigen: Det behövs en förändring på minst 1 dB för att en vältränad hörsel över huvud taget ska upptäcka ett fel i frekvenskurvan.
Vanlig 0,75 kvmm (klen) lampsladd dämpar signalen till en 8 Ohms högtalare med c:a 0,025 dB per meter. Fyra meter påverkar alltså 0,1 dB, vilket är långt ifrån 1 dB som ändå kräver "guldöron" för att uppfatta. Så glöm tanken på "bättre" högtalarkablar om du inte har tiotals meter mellan förstärkaren och högtalarna. Du kan få en tillfällig psykosomatisk effekt, men i verkligeheten är inte heller högtalarkablarna på något sätt kritiska. Upp till c:a 40 meter räcker vanlig lampsladd för att få full ljudkvalitet.
Men... OFC-kabel är väl ändå bättre än vanlig kopparkabel? OFC är förkortning för Oxygen Free Copper, syrefri koppar. Det antyder att andra kablar innehåller syre, men är det så?
En koppartråd tillverkas genom att man först smälter kopparen, och då finns det garanterat inget syre i den. När den stelnat börjar man valsa ut den till tunnare och tunnare tråd. Valsningen kan inte pressa in något syre i tråden. Så vad har man när tråden är färdig? Syrefri koppartråd.
Så i princip alla kopparkablar syrefria från början. Sedan kan plasten som isoleringen är gjord av vara syretät eller inte. Men även om kablen skulle ligga helt oisolerad inomhus i ett vardagsrum, helt oskyddad från luftens syre, skulle den ändå inte oxidera särskilt mycket. Inte en tusendel av arean per år, totalt försumbart! Hemma har vi några billiga högtalarkablar som använts i över 30 år, och kopparen är inte grön av oxid utan fortfarande kopparfärgad. Så spelar det roll om kabeln är "OFC" eller inte? Nej.
Låt oss säga att du skulle köpa mjölk. På en förpackning står det "Svavelsyrefri mjölk". På den andra står det bara mjölk. Visst är det sant att den första är fri från svavelsyra, men det är den vanliga mjölken också. Samma med högtalarkablar. OFC-kablar är syrefria. Men det är vanliga kablar också.

Den riktigt rejäla bluffen är signalkablar och högtalarkablar med pilar på, som påstås visa i vilken riktning signalen ska gå.
Men faktum är att signalerna i såväl signal- som högtalarkablar är växelström. Strömmen flyter alltså inte i en riktning utan rör sig precis lika mycket åt andra hållet. Annars skulle "mottagaränden" fyllas med elektroner (eller brist på dem) och bygga upp spänning tills det började blixtra i rummet av urladdningar.
Men nu är det inte så. I varje ögonblick är det exakt lika många elektroner som går i ena riktningen (genom signalledaren) som i andra riktningen (genom jordledningen, eller den andra signalledaren om det är balanserade signalkablar eller högtalarkablar). Och riktningen växlar hela tiden, det är växelström, inte likström.
Att byta kablar är billigare än att byta förstärkare eller högtalare. Men så gör det ingen nytta heller. Det är ungefär lika effektivt som att byta torkarblad på en bil med svaga bromsar och utsliten motor.
Så om du inte är nöjd med ljudet i din anläggning, satsa på det som verkligen gör skillnad: Bättre högtalare och / eller bättre förstärkare.


Busenkelt att bygga själv!


SQ-50 H


SQ-50 C2


SQ-50 L


MB-50


SQ-150 (utan ytbehandling)

Några citat ur epost från våra högtalarkunder:

Hej! Jag har skaffat mig ett par sq-50 av er tidigare och dom låter himmelskt.”
”Hej Stefan. Har nu satt upp min hembioanläggning med mina hembyggda högtalare SQ50 och
MB50. Det blev rent ut sagt skitbra! Vilket ljud.”
...”Och jag måste säga att jag mina förväntningar uppfylldes med råge. Från djup härlig torr bas till den högsta diskant.”
”Det första som slog mig var hur detaljerat ljudet var och hur precis stereobilden var.”
”Man blir förvånad över hur klart ljudet är och framför allt hur djupt de spelar trots att de inte är inspelade. Har suttit hela dagen och bara lyssnat på dem med ett stort leende i hela ansiktet.”
”Hej! Tänkte berätta att jag är mäktigt imponerad av satsen SQ-50. Tack så hemskt mycket.”
Om MB-50: ”Här framträder detaljer renhet och dynamik jag inte har hört tidigare.”

FAQ om ljud och hifi. Det finns ingen ände på alla prylar som marknadsförs för att förbättra ljudet i en musikanläggning. Extra fina kontakter, ljuddämpande fötter och spikes, avmagnetiserade nätkablar, flätade högtalarkablar, litzkablar för audiobruk och mycket annat.
Men om det nu inte låter riktigt bra i musikanläggningen, vad lönar sig att byta, och vad gör ingen hörbar nytta alls?
Ljud och ljudåtergivning är fysik, inte mystik. Naturlagarna gäller, precis som i alla andra sammanhang.
Har man tillräckliga data och vet hur känslig hörseln är i praktiken kan man därför räkna ut om något påverkar ljudet hörbart eller inte.
Så vad är fakta, och vad är myt när det gäller vad som behövs för att få bra ljud i en musikanläggning?
Klicka här eller på Ljud FAQ-knappen.


Övrig verksamhet, kontakta oss för mer info:
Konstruktion av analog och digital elektronik och legomontering (lödning).
Svarsmikrofoner MIK-7 och reservdelar till dessa.
Vi säljer också hela Monacors sortiment, se www.monacor.se.
Allt från mätinstrument, högtalarelement, PA-ljudutrustning, mixrar, mikrofoner, stativ, 100V-ljud...
Vi kan i regel (men inte alltid) leverera till minst 10 % lägre pris än de rekommenderade priser du ser på deras sajt. Så sök fram det du vill ha, maila till oss, och låt oss ge dig vårt pris. Allt du betalar för orderhantering och transport är 90 kr expeditionsavgift, oberoende av paketvikt. Villkor: Förskottsbetalning till vårt konto (internetbank eller Swish) och direktleverans från Monacor. Minsta ordersumma 800 kr.

Här lämnar vi det ”kommersiella”. Livet är ju inte bara arbete...


LCHF-mat för snabb och enkel bantning
Det ser kanske inte ut så, men maten till på bilden (en rejäl bit grillad fläskkarré med sallad gjord på isbergs-sallad, gurka, svarta oliver, fetaost, majonäs och 10%-ig grekisk yoghurt) är effektiv bantningsmat.
Det viktiga, om man ska lyckas gå ner typiskt 1-1,5 kg per vecka, är att vara konsekvent.
På vår LCHF-sida hittar du både principer, veckorecept och en lista över födoämnens kolhydrathalt, med färgmarkering för att enkelt välja rätt.
Klicka här eller på LCHF-knappen för att läsa mer.


Fototips. Humlan här fotograferades på två meters avstånd. Hade jag gått närmare hade den säkert flugit iväg. Det här klarar ingen mobilkamera.

Så... Funderar du på att köpa en lite bättre digitalkamera för att kunna ta lite mera kreativa bilder?
Frågan är då vad som spelar roll och vad som inte spelar någon roll när du står där framför en säljare som drar fram den ena egenskapen efter den andra. Läs vår beskrivning av olika kameraegenskaper och exempelbilder på hur de visar sig i praktiken. Vi har också länkar till några bra testsajter med testbilder.

De flesta bara tittar-och-trycker, det blir mappar fyllda med bilder på kompisarna på stranden, kompisarna i skolan, kompisarna på festen, och en massa selfies... Hur kul är det?
När tog du själv en bild som den till vänster senast? Låt dig inspireras av vår lilla fotoskola!

Klicka här eller på Digitalfoto-knappen för att läsa mer.


Campingtält. Trångt, fuktigt, jobbigt och en lätt lukt av mögel???
Det behöver inte alls vara så. Tältet på bilden är ett rymligt och vattentätt polyestertält som inte möglar. Vi bodde i det under sex treveckorssemestrar, 2006 – 2011, plus några veckoslut hemma i Sverige.
Det hade drygt 20 kvadratmeters golvyta, var över två meter högt, vägde bara c:a 20 kg och kunde monteras upp av två personer på 20 minuter.
Snygg design i mörkblått och ljusblått med röda dekorer. Stora fönster och väl ventilerat.
Pris? Knappt 2000 kr. Levererades från en av Europas största campingföretag på fem dagar. Nästa tält köpte vi givetvis också från samma leverantör och när det blir aktuellt med nästa blir det troligen samma leverantör.

Klicka här eller på Campingtält-knappen för att läsa mer.


Övrigt: Om företaget, butiken och dess öppettider et.c. Klicka här eller på Kontakt-knappen

** Varför rekommenderar vi Swish som betalningsmetod?
Valutronic är enskild firma, och när du betalar via Swish görs det till ”Stefan Berge”, innehavare av företaget Valutronic.
Därmed slipper vi avgifter, och när vi slipper avgifter kan vi hålla lägre priser till dig som kund.

Swish verkar också vara det absolut säkraste sättet för överföring av betalningar. Mottagaren av betalningen får inte någon mer info än ditt namn och summan. Inga kontouppgifter, inget kort som kan kopieras. Och du verifierar betalningen med mobilt bank-ID som ju anses säkert.

Vi tar också emot kontanter i butiken, och även i det fallet slipper vi avgifter genom ett bra samarbete med vår bank.

Telefon: 070 776 00 45, säkrast vardagar 11-17. Samma nummer för SMS och Swish. E-post: email@valutronic.se