Besök oss gärna på Facebook!besökare hittills. Counter: http://www.digits.net

Om företaget, butiken och dess öppettider, Klicka här eller på Kontakt-knappen

Industrielektronik
Valutronic har existerat som företag under totalt fyra namn:

SB-elektronik som började sin verksamhet 1968.
Lite hobbyelektronik som med tiden växte, så att vi blev en leverantör till Hobbex, ett ganska stort postorderföretag i Borås.
Vi sålde poliskonvertrar, inbrottslarm för bilar, byggsatser till miniorgel, elektronisk tärning, diverse effektpedaler till elgitarrer och en hel del annat.
Med tiden ändrades namnet till
Elektronikfirma S Berge, förkortat ESB på våra loggor och kretskort, och vi började åta oss utveckling och produktion av elektronik för industriellt bruk. En sak vi kanske vågar berätta om så här långt efteråt är att vi på bara en vecka fick utveckla en nödöppningselektronik för ett svenskt kärnkraftverk. Varför så bråttom? Den amerikanska konstruktionen höll inte, och man fortsatte ändå att driva kraftverket som om inget hade hänt.
Nåja, det var en parentes... Det vi huvudsakligen gjorde på 1980-talet var fotoceller med lång räckvidd, triacregleringar för ugnar på upp till dryga 1 MW, motorstyrningar, specialdesignade larm mm.
När våra effektregleringar började exporteras i lite större skala kolliderade ESB-märket med ett tyskt varumärke på just industriugnar och tilbehör,
så vi ändrade till
ESB Sweden för att särskilja våra produkter från deras.
1994 registrerade vi slutligen in
Valutronic, det namn vi fortfarande har.

Vi har alltså haft fyra namn på företaget, men det är hela tiden samma enskilda firma med samma ägare (Stefan Berge).
Inga konkurser, inga rekonstruktioner under alla de år verksamheten varit i gång.

Industrielektroniken är fortfarande en del av verksamheten, och vi är specialiserade på analoga lösningar med lättåtkomliga (även framöver) komponenter.
När Y2K-buggen (någon som minns den?) hotade industrin den 1 januari 2000 kl 00:00, kunde våra kunder känna sig helt trygga.
Analog elektronik drabbas inte alls av sådana ”buggar”.
Och rätt uträknad, rätt dimensionerad analog elektronik kan hålla i ett antal decennier utan något som helst servicebehov.
Så sent som våren 2015 fick vi en förfrågan om service på en effektreglering som varit i drift sedan mitten av 1980-talet!

När det här skrivs, sommaren 2015, har vi fortfarande flera industrikunder som återkommer med beställningar.
Vi har hittat en nisch där hög kvalitet och lång livslängd uppskattas.*


Vi tar gärna emot konstruktionsuppdrag från företag, vår specialitet är analoga lösningar med hög driftsäkerhet och lång livslängd. För att säkerställa möjlighet till service använder vi standardkomponenter som brukar finnas i lager hos komponentleverantörerna i årtionden.

Valutronic
Rosensköldsgatan 1B
412 58 Göteborg.
Kontaktperson: Stefan Berge
Telefon: 070 776 00 45
E-post: email@valutronic.se
Webb: valutronic.se
*) Samtidigt har audioelektronikdelen vuxit rejält, och utgör nu större delen av vår produktion.
Och mer lär det bli senare delen av 2015 när WEEE-direktivet ändras så att det passar oss mindre företag bättre.
Precis som när det gäller industrielektroniken, så satsar vi på hög kvalitet också när det gäller audio.
Vår målsättning är mycket bättre ljud än det masstillverkade, dessutom till överkomligt pris.
Våra SQ-50-högtalare används av ett stort antal inspelningsstudior, och ljudtekniker, yrkesmusiker och andra har dem i sina hem. Flera tusen HSQ-50-högtalarsatser har sålts hittills, och intresset kvarstår.
Våra nya SQ-150-högtalare är ännu ett snäpp bättre. Öppet och klart, luftigt och äkta ljud med en bas som slår många subbaslådor eftersom den inte bara bullrar utan också kan återge basinstrument på ett njutbart, musikaliskt sätt. Samtidigt är dynamiken enorm: Redan vid någon enstaka watt måste man höja rösten för att föra en normal konversation, och ändå klarar de 150 W RMS-effekt per kanal. De blir inte jobbiga i små rum, men klarar ändå att fylla större rum som pubar, kaféer och liknande med sitt naturtrogna, sköna välljud.
Vårt CM-50-slutsteg (MK II) är också en höjdare. Luftigt, klart och detaljrikt ljud utöver det vanliga. Flera kunder har ”pensionerat” mångdubbelt dyrare förstärkare av exklusiva märken, och bytt till CM-130, det slutsteg som hade CM-50-modulerna som förstärkare. Tyvärr försvann det PA-slutsteg vi utgick ifrån och byggde om (för att undgå WEEE-direktivets hårda krav). Men hösten / vintern 2015 räknar vi med att återigen kunna lansera ett färdigt slutsteg baserat på de här mycket välljudande effektmodulerna och kanske samtidig eller något senare en förförstärkare i CMOS-teknik, något som också ger en ljudkvalitet över det vanliga. WEEE-direktivet ändras nämligen 1 oktober så att det blir enklare för mindre företag att uppfylla de ekonomiska kraven.