Vad är skillnaden mot de prylar man köper på ett varuhus?
Förstärkare:
För att kunna möta en stor efterfrågan på kort tid bygger masstillverkare med så få komponenter som möjligt.
Ett slutsteg kan bestå av en integrerad krets och ett tiotal ytterligare komponenter. Vi bygger med diskreta komponenter och använder det som behövs för bästa möjliga ljud och lång livslängd, CM-100-17 har exempelvis 32 transistorer och ungefär dubbelt så många andra diskreta komponenter, bara på de två förstärkarkorten. (Jämförelse här.)
Vi kan därför optimera varje enskilt förstärkarsteg för bästa möjliga ljud, och det blir också vad du som ägare till CM-100-17 hör. Musiken blir totalt ren, detaljerad och njutbar i hela registret.

Högtalare:
En högtalare i ett musikpaket eller hemmabiopaket får inte kosta många kronor att producera. Enkla element, billiga filterkomponenter och snabbmonterat. Resultatet blir därefter.

I en massproducerad anläggning hör man därför att det är högtalare som återger en inspelning, det blir oftast lite burkigt och detaljfattigt. Och om man har graderat upp till riktigt bra högtalare hör man i stället de brister förstärkaren har. Lite "utslätat" ljud och problem med mera komplicerad musik. Symfonisk musik blir ofta en detaljlös ljudmatta, så när förstärkaren demontreras i butiken kommer säljaren att sätta igång lite enklare musik. Du får sällan välja själv. Besöker du vår butik är du mer än välkommen att ta med din egen musik på exempelvis USB-minne. Vi vet att våra produkter klarar allt.
Om man betalar en slant...
Exklusiva märken (som direktimporteras och bara säljs i specialbutiker) kan visserligen satsa på förstklassigt ljud, men då tar de också betalt därefter. Man talar om att "investera" i bra ljud, för det brukar vara tio-tjugo gånger dyrare (eller mer) än det de flesta har hemma.
Priset för en bra förstärkare + två bra högtalare blir lätt 6-siffriga belopp.

Om man vill ha hög ljudkvalitet till lågt pris...
Några enstaka timmars roligt hobbyarbete en helg, och du har en ljudkvalitet som kunde kostat tio gånger mer. Borr, tång, skruvmejsel, fil... några enkla verktyg är allt du behöver, våra konstruktioner är "amatörvänliga".
SQ-50-högtalarna och CM-100-17-förstärkaren hör till det bästa på marknaden när det gäller ljudkvalitet, och ändå kostar de inte mer än halvbra standardprylar från en stormarknad.
Helt enkelt för att du bygger själv och köper komponenterna direkt från konstruktören.


Hur bra blir det?
Kommer jag verkligen att höra skillnaden?

"Det känns som om musiken är ute i rummet, inte i högtalarna!"
Citatet är från en person, (en riktig audiofil) som besökte vår butik i november 2017. Han lyssnade i en dryg timma på sin egen favoritmusik genom vår CM-100- förstärkare och våra SQ-50 (MK4)-högtalare och blev nästan chockad.
Hemma hos sig hade han nämligen klass A-förstärkare och riktigt dyra högtalare, så han var övertygad om att vi skulle ha sämre ljud än det han hade hemma hos sig. Det visade sig vara tvärt om. Så nu har även han byggt vårt slutsteg.


Andra som skaffat våra produkter har recenserat dem  på Facebook och Google.
Här är några av dem som kommenterat SQ-50:


Har lyssnat och njutit av dem några månader.
Det som matchar dem hos mig är Sennheiser Momentum M2 lurar. Det säger en del!


Helt sjuka bra grejer.
Uppdaterade nyss mina sq-50 med de nya filtrena. Jag bara älskar dessa högtalare!

Och en kund som även har våra förstärkare:
SQ-50, CM-100, FF-16CMC
Min bästa investering, ren njutning.
Detaljrikedomen är helt otrolig, det är så här musik skall låta och upplevas.


Lägg märke till de sista orden -- ...och upplevas.
För när ljudkvaliteten är hög nog blir det mer än bara ett lyssnande -- det blir en upplevelse. De flesta inspelningsstudior gör allt de kan för att musiken ska bli så perfekt som möjligt. Därför lönar det sig att ha riktigt bra förstärkare och högtalare hemma. Det blir skillnad.
Vi har kunder som ringt oss helt exalterade när de byggt våra SQ-50-högtalare och vårt CM-100-slutsteg och äntligen hör hur musik de lyssnat på i åratal verkligen ska låta.

Och det är inte underligt alls:
Vi har decenniers efarenhet av elektronikkonstruktion och komponenturval. Vi vet vilka komponenter vi ska välja, och hur de ska kombineras för bästa möjliga ljud.
Alltså inte bästa möjliga ljud för pengarna, utan helt enkelt bästa möjliga ljud. Punkt.
De låga priserna beror på att du gör monteringen själv och köper satserna direkt från oss utan mellanhänder. Du betalar för delarna, det är allt. Och det är precis rätt delar.

Vi har gjort det enkelt för dig:
  • Att limma ihop ett par högtalare och montera våra förstärkare är lätt.
    Några få timmars roligt hobbyjobb och du är klar, utan att behöva några udda specialverktyg.
  • Våra anvisningar är enkla att följa. (Högtalaranvisningarna på nätet är bara exempel, de som följer med satserna har de rätta måttangivelserna)
  • Du behöver inte leta komponenter, våra satser innehåller precis rätt delar.
  • Du sparar tusentals kronor (eller mer) jämfört med vad motsvarande ljudkvalitet kostar i en hifibutik.
    Du behöver alltså inte nöja dig med halvbra ljud bara för att du har en begränsad budget!

Hur man gör och vilka verktyg som behövs för högtalarbygget.

Våra nya högtalarkonstruktioner (MK4, med omräknad basport), klicka här.

Vad ska du i första hand byta om musiken inte låter helt äkta?
Högtalarna? Förstärkaren? CD-spelaren? DAC:en? Datorljudkortet? Kablarna?

I normala prisklasser har CD-spelare, DVD-spelare och datorer med HD-audio så hög ljudkvalitet att de måste vara på väg att gå sönder (eller vara helt felkonstruerade) för att man ska kunna uppfatta något fel.
De flesta DAC:ar och bluetoothenheter likaså, även om det finns undantag eftersom det är produkter som utvecklas hela tiden. En dyr som konstruerats för några år sedan kan vara sämre än en nykonstruerad som är billigare.
Och glöm kablar. En kabel är en helt passiv och linjär komponent som i extremfall kan påverka frekvensgången men aldrig ger distorsion om förstärkaren inte är felkonstruerad. Och då är det ju den som ska bytas, inte kablarna...

Så... om din anläggning inte låter som det ska, är det nästan alltid högtalarna och / eller förstärkaren som är orsaken.
Har du högtalare som "ingick i paketet" som du köpt på en stormarknad kan du räkna med att den största bristen är just hos dem. Ett högtalarbyte till någon av våra SQ-50-modeller (H, L eller C) kan göra en rejäl skillnad.
Om du upplever att det, trots högklassiga högtalare, ändå finns brister är det nästan helt säkert förstärkaren, mera specifikt slutsteget, för där slarvar många tillverkare och sätter in billiga IC i stället för diskreta komponenter som hade gett konstruktören möjlighet att finjustera sin konstruktion på ett helt annat sätt. Vi har givetvis diskreta komponenter och vår helt egna kretslösning i våra CM-100-förstärkare, annars hade vi inte fått den höga ljudkvalitet vi har.
En jämförelse mellan en vanlig IC-baserad effektförstärkare och vår CM-100, se här.

"OK, det här verkar bra, jag skulle gärna förbättra ljudet hemma, men jag har ju aldrig rört en lödpenna eller ens försökt förstå ett kopplingsschema, klarar jag verkligen av att bygga Hi-Fi själv?"
I nästan alla fall är svaret: Ja, absolut.

En av våra högtalarkunder var 12 år gammal och klarade monteringen själv.
Kunder som byggt CM-100 har varit sopåkare, kaféägare, rörläggare, snickare... helt vanliga människor utan erfarenhet av elektronikbygge. Alla har lyckats.

Allt du behöver kunna är att läsa vanlig svenska (eller engelska, se nedan), och utföra enkla sysslor som att borra, limma och skruva.
Klicka dig fram på vår sajt till det du är intresserad av och se och läs monteringsanvisningarna.
Vi har verkligen ansträngt oss för att göra allt "amatörvänligt", och ändå får du ett proffsresultat.

Föredrar du engelska, se exportsajten, länk i sidhuvudet överst på våra sidor.