GDPR
EU:s förordning om personuppgifter.
Sedan den 25 maj 2018 gäller GPDR. Förordningen reglerar hur företag och organisationer hanterar personuppgifter i sina dataregister.
Vi för inga kundregister alls.
E-post (frågor och beställningar) sparas i sju år, dels för skatteverket, dels för att kunna veta vad vi kommit överens om med våra kunder tidigare och för att förbättra vår information på vår sajt. (Det kan ju hända att flera kunder tycker att något är otydligt, och då behöver vi ändra i en text).
Men ingenting kopieras över till några register typ kundregister, något sådant har vi alltså inte.

Vi måste givetvis använda kundens namn, adress, mobilnummer och e-postadress när vi skriver ut adresslappar på paket, men det är ju ganska självklart. När paketet har gått iväg har vi inte ens paketlappen...

I och med att vi inte har något kundregister skickar vi inte ut allmän information typ öppettider, semesterdatum et.c. till våra kunder. Den informationen finns bara på vår facebooksida (https://www.facebook.com/valutronic/) och/eller direkt här på valutronic.se, såvida du som kund inte specifikt bett oss skicka någon sådan uppgift.

Det enda som kan kopieras och användas (dock bara på vår sajt och facebooksida) är de bilder som kunder skickat in med e-post när de byggt våra konstruktioner. Vi varken säljer eller ger bort bilderna till någon annan.
Och vi kopplar inte bilderna till exempelvis ditt namn om du som kund inte uttryckligen skrivit att vi får göra det.
När vi har kopierat mejl till vår sajt har vi också konsekvent pixellerat de delar av mejlet som innehåller uppgifter som kan kopplas samman med avsändaren, utom i några fall där han/hon velat att namnet ska vara med.

Valutronic tar alltså din personliga integritet på största allvar.
Du blir aldrig uppringd, SMS:ad eller mejlad av en försäljare för att du lämnat ut dina uppgifter till oss, eftersom vi varken själva använder dem eller låter någon annan göra det.
Mejl lagras en kortare tid på en linuxdator med hög säkerhet, dubbla brandväggar et.c. och sedan flyttas den till extern fysisk lagring som inte har någon kontakt med Internet.
Vi har ingenting på molntjänster, eftersom molntjänster då och då råkar ut för intrång.
Mycket tryggare än så här kan knappast personuppgifter vara.