Sammankoppling av FF-16V  

Börja med att montera alla anslutningskontakter och kontrollkortet (det med potentiometrarna) på bakstycke och front innan lådan skruvas ihop! Men vänta med RIAA-kortet, det sitter ganska "tajt" intill bakstycket så det monteras först när bakstycket skruvats fast på bottenplattan.

RCA-uttagen: Det är lite knepigt att få muttrarna parallellt med gängorna om fjäder-brickorna används, så vi rekommenderar att man struntar i fjäderbrickorna.
Två av RCA-uttagen har längre anslutningar än de övriga. Dessa är utgångarna, till vänster på inkopplingsbilden här nedan.
De som har "mellanlånga" ledningar kopplas till den 20-poliga kontaktlisten för ingångar på kontrollkortet, de kortaste till ingångarna på RIAA-kortet, se
inkopplingsbilden.
Utan pickup ansluten har RIAA-steget ganska mycket brus, därav att det finns en strömbrytare för att slå till / från RIAA-steget.

Till 12V DC-ingången ansluts en 12V nätdel med 5,5 / 2,1 mm DC-plugg, plus på mittkontakten, minus på utsidan.

Nätdelen som ingår i FF-16V-satsen klarar minst tio gånger högre ström än vad förförstärkaren drar.

Ingångskänslighet: Det finns två anslutningar för 1V, en för 500 mV och en för 250 mV. 1V passar DVD- och CD-spelare, och de flesta DAC och stationära datorer. 500 mV passar i regel bärbara datorer och en del smartphones / surfplattors hörlursuttag. 250 mV för mobiler / surfplattor med lägre utspänning. (Testa vad som passar dina enheter innan du skruvar fast locket på lådan.)
Hörlursuttaget ger "normal" volym för de flesta 32-ohms hörlurar.
När kontrollkortet (det med potentiometrarna) och hörlursuttaget sitter fast i fronten, och alla anslutningar och kontakter på bakstycket satts fast ordentligt, skruvar man fast front och bakstycke på bottenplattan. Skruva därefter fast RIAA-kortet i bottenplattan (en fördjupning och två hål för skruvarna).
Koppla sedan alla ledningar enligt bilden nedan.
Klicka här för en PDF-fil som du kan skriva ut om du vill.

Anslutning av ledningar på korten:
Stick helt enkelt ner ledningarna en och en i kontaktlisternas uttag, rakt uppifrån.RCA-uttagen med de kortaste ledningarna är för RIAA-kortets ingångar.
RCA-uttagen med de längsta ledningarna är utgångskontakter (längst till vänster)
Övriga är "vanliga" ingångar.
Innan du kopplar in strömmen, kontrollera en extra gång, i synnerhet att polariteten är rätt från DC-uttaget till RIAA-kortet och vidare till kontrollkortet. Röda ledningar (från DC-uttaget och till kontrollkortet) till högra 2-poliga listen på RIAA-kortet, svarta ledningar (från DC-uttaget och till kontrollkortet) till vänstra 2-poliga listen på RIAA-kortet. På kontrollkortet: Röd i mitten av den 3-poliga kontakten, svart till ena sidan. (På bilden vänster, men höger fungerar lika bra.)
Utgångarna ansluts till den 4-poliga listen (Vit-Svart-Svart-Röd) och hörlursuttaget till den 3-poliga till vänster på kortet, svart i mitten, röd upptill och vit nedtill (på bilden).
Volymkontrollerna för hörlur respektive förstärkare är oberoende av varandra, så man kan t.ex. variera volymen på hörlurarna utan att det påverkar volymen till effektförstärkaren, och tvärt om.
Ingångarna upptill till höger på kontrollkortet, även om det bara finns tre fria ingångspar kan man välja mellan fyra anslutningar på kortet, beroende på vad man ska ansluta:
1V, 2 stycken: CD- eller DVD-spelare och stationära datorer (som brukar ha hög utsignalspänning)
500 mV: Brukar passa bärbara datorers hörlursutgång, men även en del DAC:ar, TV mm
250 mV: Bärbara enheter med låg strömförbrukning, typ smartphone, surfplatta mm