bygg högtalare själv konstruera montera älska njuta lyssna bäst bästa billiga lågpris bygg själv bygga själv köpa köptips audiofil audiofilhögtalare Hi-Fi hifi hajfaj perfekt ljud musik musikälskare perfekta studiomonitorer studiohögtalare hifihögtalares
Antag att det är dags att äta. Du har tre val:

1) Lunchrestaurangen Pedro Finkels Lunch & Kebab:

Falukorv, gröna ärter, makaroner och ett glas lättöl: 70 kr.
eller
2) Lyxrestaurangen på Fina Stadshotellet:

Oxfilé, råstekt potatis, brysselkål, kronärtskocka och ett glas rött vin 585 kr.
eller
3) Hemlagat:

Oxfilé, råstekt potatis, brysselkål, kronärtskocka och ett glas rött vin 70 kr.

Skillnaden mellan 1) och 2) är både kvalitet och pris, och kanske inte så förvånande.
Men skillnaden mellan 2) och 3) är enbart priset. Måltiderna identiska.
Skillnaden beror helt på att du lagat måltiden själv.

Det är på samma sätt väldigt lönsamt all bygga välkonstruerade högtalare med bra komponenter själv.

Nöjer du dig med att ljudet håller "falukorvskvalitet" kan du handla massproducerade prylar på ett varuhus.
Priset är OK, men någon större njutning blir det ju inte.

Vill du köpa en anläggning med riktigt njutbart ljud får du gå till någon av de finare hifibutikerna i en storstad.
Och då har prislapparna plötsligt en extra nolla. "Smakar det så kostar det" brukar man säga.

Fast du kan också bygga dina egna högtalare och / eller förstärkare. Då gör du huvuddelen av arbetet själv, och kommer undan med ett mycket lägre pris än för motsvarigheterna i "fina butiken".
Fast om du ska lyckas med din "oxfilé" måste du ha bra råvaror och en bra "kokbok".
Och det är här vi på Valutronic kommer in i bilden:

Våra högtalarsatser innehåller nämligen noggrannt utvalda och matchade högtalarelement. Till dem har vi beräknat och testat fram filter som passar precis. Vi har också valt ut kvalitetskomponenter till filtren. Sedan har vi designat lådor optimerade för våra högtalarsatser. Och sedan har dessuom vissa finjusteringar gjorts när teori och praktik inte riktigt stämt överens. För det är det verkliga ljudet, i verkliga rum, som gäller.

SQ-50, vår "finsmakar-högtalare" togs fram redan år 2005 och har sedan finslipats några gånger. (Fast den redan från början var mycket bättre än de flesta högtalare folk har hemma).
Tio år senare kom SQ-150 för dem som ville ha rejäl volym och djup bas, också i riktigt stora rum.
2016 uppgraderades filtren till båda högtalarserierna och i april 2017 räknades basportarna om för ännu högre exakthet (vilket gjort att avståndet mellan SQ-50 och SQ-150 krympt något när det gäller djupbasförmåga).
Redan innan dess hade ljudtekniker på olika nätforum lovordat SQ-50-högtalarna och jämfört dem med mer än tio gånger dyrare högtalare, och massor av vanliga musikälskare hade gett oss mängder av beröm och skickat in bilder på sina skapelser.
Men sedan har de alltså "finslipats" ytterligare några snäpp, och nu känner vi att vi nog inte kan komma så mycket längre, dels är ljudkvaliteten enormt hög, dels går de riktigt, riktigt djupt i basen, som också är ren.

Bakom våra förstärkare ligger ännu mer arbete. Vi gjorde över 30 prototyper innan vi var helt nöjda med effektförstärkaren och kunde börja sälja den. Totalt jobbade vi med den (till och från) under nästan 2 års tid.
Och lika många prototyper innan förförstäkarens RIAA-steg dög för oss. För vi har rejält höga krav, och vi ger oss inte förrän vi själva är helnöjda. Det blev jobb några timmar om dagen i tre månader...
Det tog därför många år innan vi fick fram de förstärkare vi säljer nu, CM-100V och FF-16V. Båda blev klara 2016, tio år efter att den första prototypen konstruerades.

Så om du verkligen vill ha ljudkvalitet av högsta klass (men inte har obegränsat med pengar) är det här rätt väg att gå.
Köp byggsatserna från oss och följ våra anvisningar. Förstärkarnas finns på sajten, högtalarnas anvisningarna medföljer i själva högtalarsatserna.
Då kan du räkna med mycket bättre ljud än det som de flesta har hemma, utan att lägga ut mer pengar.

Bara några få timmars kul hobbyarbete en helg, och du kan njuta av det rena och lättlyssnade ljudet i timmar i sträck om du vill, och under många år framöver.
Det är en liten investering som ger en rejäl utdelning.

Och det här är inte bara säljsnack. Läs recensionerna och kommentarerna på vår facebooksida.
Det är inte många som får så höga betyg av sina kunder.