Coronaviruset -- kan det drabba dig och oss?
Ja, absolut. Vi fick mejl från Elfa Distrelec i början av februari, med varning för att komponenttillverkare i Kina redan dragit ner på produktionen och kan komma att tvingas stänga fabriker helt om man inte får bukt på spridningen av det nya coronaviruset.
Givetvis kommer det att drabba alla komponentdistributörer i så fall. Eftersom vi själva inte har några större lager av komponenter kan det betyda att vi får svårigheter längre fram. Vi har därför köpt hem komponenter för sju Poweramp 5 och fem Preamp 2, och filterkomponenter till högtalarsatserna så att vi kan leverera runt 30-50 högtalarsatser innan vi får problem.
Om bristen hos våra ordinarie leverantörer blir aktut så finns det lager hos dyrare leverantörer, men det är också mera besvär för oss. I så fall måste vi höja våra priser.
När det här skrivs, den 10 februari, är det dock ingen "ko på isen".
Men det hänger förstås på om det plötsligt dyker upp flera som vill ha framförallt förstärkarna. Några har hört av sig om inköp av fler än vi nu har komponenter till, och om de gör slag i saken kan det bli långa leveranstider eller i värsta fall stopp i produktionen.
Men vi hoppas förstås att så inte blir fallet.
Vi levererar i den ordning vi får in beställningar, som vanligt.