CM-100-17 monterad i laserskuren låda av riktig björk-kryssfanér. Byggtid c:a 1 timma. Ingen lödning, bara tång och skruvmejsel för hela monteringen, även den elektriska hopkopplingen.
Ljudkvalitet av absolut högsta klass, men ändå till "stormarknadspris" tack vare att du gör monteringen själv och köper delarna direkt från oss utan mellanhänder.


Emotiva ®, IQ audio
®, Boulder ®, Moon ®, Roksan ®, McIntosh ®* (inte datorerna)...
*) Registrerade varumärken.

Fina förstärkarmärken, bra ljud men också priser därefter. Från några tiotusenlappar till närmare två mille!

När vi började konstruera våra egna förstärkarmoduler satte vi ett tydligt mål:
Perfekt
(inte bara bra) ljud. Ingen hörbar distorsion, extremt låg brusnivå, ingen färgning av ljudet och perfekt upplösning -- inte en detalj i ljudet fick slätas över. Vi skulle ha en förstärkare för test av högtalare, och då fick den helt enkelt inte själv påverka signalen på något sätt (mer än förstärkning, förstås...)
Det tog två år och vi byggde (och skrotade) ett trettiotal varianter innan vi var helt nöjda och började sälja de första CM-50-modulerna. Med åren har några skyddsfunktioner tillkommit, och en delvis omarbetad kretslösning med strömspegel och dubbla strömgeneratorer ger nästan tyst till- och frånslag och ännu fastare högtalarstyrning vilket gör att även riktigt djup bas återges med fasthet och skärpa.
CM-100-17, vår stereo-effektförstärkare, har två av dessa högklassiga förstärkarmoduler.
Minsta lilla detalj kommer med, och man störs inte av vare sig distorsion, färgning eller brus. I vår butik lyssnar vi ibland på musik i timmar i följd utan att tröttna. Och det är verkligen naturligt.
Med tillräckligt bra högtalare (vi rekommenderar i första hand SQ-50H eller L) får man känslan av att musikerna faktiskt står och spelar i rummet. Vi överdriver inte, alla som varit inne i vår butik och lyssnat på den här kombinationen har hållit med oss.
900 mV känslighet gör att DAC, dator, CD-spelare eller DVD-spelare kan anslutas direkt, så någon förförstärkare är inte nödvändig. (Såvida man inte snabbt vill kunna växla mellan olika signalkällor, spela vinylskivor eller korrigera dåliga inspelningar med tonkontroller.

Helt färdigbyggd i en tung metallåda skulle en förstärkare av den här klassen utan vidare kunna säljas för ett antal tiotusenlappar.
Men vi vill att alla ska ha tillgång till perfekt ljud, så vi säljer en byggsats i stället, till ett pris motsvarande vad du betalar för mycket sämre ljud i ett varuhus.


För 4190 kr får du den kompletta satsen med alla komponenter och monteringsfärdig låda med förgyllda poluttag för högtalaranslutningen. Normalt bör det inte ta mer än drygt en timma från det att du öppnar paketet tills du är färdig och kan börja återupptäcka och njuta av din musik.
Alla lödningar är redan gjorda, ledningarna är tillklippta och skalade och ska bara skruvas fast i kopplingsplintar eller tryckas fast på flatstift. Skruvmejsel och tång är alla verktyg du behöver för monteringen. Se anvisningar här.

För 3490 kr får du en enklare sats. Elektroniken är densamma, det som skiljer är att du gör lådan själv och nöjer dig med vanliga fjädrande poluttag. Vill du ha samma förgyllda uttag som i satsen med monteringsfärdig låda tillkommer 200 kr.
Byggbeskrivning (och lådritning för dig som vill göra egen låda) hittar du här. Har du verktyg, tid och är tillräckligt händig sparar du alltså några hundralappar på att göra lådan själv.

Förstärkareffekten är 2 x 50 W, och med ett par SQ-50-högtalare blir det 110 dB, tillräckligt för att bli vräkt om du bor i en hyreslägenhet och spelar sent på kvällen...


Några har undrat om de inte kan få lösa komponenter och löda ihop förstärkarmodulerna själva.
Men det finns ett antal saker som kan göra att förstärkaren inte låter rätt, eller går sönder helt: Övervärme, förväxling eller felvändning av komponenter, kallödningar mm. När vi själva löder ihop modulerna blir det inga fel. Vi kan konstruktionen utantill och är ändå noggranna och försiktiga när vi löder. Sedan testas och provlyssnas varje exemplar individuellt innan försäljning.
Våra förstärkare har ett mycket gott rykte, och det vill vi inte äventyra genom att lämna över något så viktigt som lödning till någon annan.
Så även om du har lång vana vid lödning och är väldigt skicklig är svaret nej. Vi chansar inte.

CM-100-17 High-end Effektförstärkare, full referenskvalitet.
För dig som vill ha " det perfekta ljudet".
Med den här förstärkaren hör du bara musiken, rent och klart, fritt från distorsion och andra störningar. Öppet, lättlyssnat, detaljerat och rent ljud i hela registret. Endera gör du lådan själv enligt våra anvisningar som du hittar via länken här nedan, eller också köper du hela satsen inklusive lådmaterialet (laserskuren björk i ytterpanelerna, svart laserskuren front, och färdigborrade fästklossar). När elektroniken skruvats fast i lådan används bara en vanlig skruvmejsel för hela den elektriska sammankopplingen, ingen lödning behövs.
OBS. Till skillnad från komponentsatsen utan låda ingår två förgyllda högtalaruttag i satsen med laserskuren låda.

Pris 4190 kr med färdig lådsats (björk) och förgyllda poluttag.
3490 kr med alla komponenter (fjädrande poluttag) utom lådan.
Klicka här för ritningar och tips för gör-det-själv-lådan
Klicka här för de båda komponentsatserna

Gör-det-själv-lådan av
svartlackad oljehärdad board,
det som förr gick under
varumärket Masonit.
Om man inte granskar alltför
nära ser det riktigt bra ut
trots att vi sågade till bitarna
på en enkel bandsåg,
borrade och filade med
vanliga handverktyg och
sprayade med hobbyfärg.
FF-19, förförstärkare med ingång för pick-up.
Vi gör om FF-16, så att RIAA-steg blir standard på huvudkortet, i stället tar vi bort hörlursförstärkaren som väldigt få av våra kunder har visat sig använda. Den kommer som tillval i stället.
FF-19 får fyra ingångar varav en RIAA med kontinuerligt justerbar känslighet och, givetvis, ljudkvalitet av absolut högsta klass.
Drivs med 12V DC, nätdel ingår. Utseende som CM-100-17 men med reglage för volym, balans, bas och diskant.
Vi vet inte om vi tar fram en gör-det-själv-låda den här gången, det blir i stället färdig lådsats som matchar CM-100-17:s laserskurna låda.
Priset är inte helt fastställt än, det beror på kostnaderna för lådan men det bör hamna c:a en tusenlapp under priset för CM-100-17.
När det här skrivs (oktober 2018) måste vi göra paus i utvecklingen av FF-19 några veckor på grund av hög arbetsbelastning i övrigt. Men vi räknar med att den ska lanseras i november.

RIAA-17 RIAA-steg. Högsta ljudkvalitet, ställbar känslighet. Allt utom låda ingår, även nätdelen.
Pris 750 kr. Klicka här för att läsa mer.CM-5017 Förstärkarmodul färdigmonterad på kylfläns
Uteffekt c:a 50 W, känslighet c:a 900 mV. Samma modul som används i CM-100-17-förstärkarna. För dig som vill bygga ett förstklassigt Hi-Fi-slutsteg och kan fixar resten själv. Erfarenhet av elektronikbygge krävs. Själva modulen är lödfri, anslutningar görs med en skruvplint.

Pris 995 kr vid 1-9 st. 
Klicka här för att läsa mer.

Kit med två moduler + färdigmonterat nätdelskort: 2390 kr.