Den nya förstärkarlådan till CM-100-17 är klar, se bild. Riktig björk-kryssfanér i botten, bakstycke och lock, front av sidenmatt hård, svart PMMA eller björk-kryssfanér, valbart. (Sidor = kylflänsar)
Vi har den 14 september 2018 en förstärkarbyggsats med förmonterad låda och svart front där vi har monterat alla kontakter så att bara ledningsdragningen återstår, vilket tar knappt en halvtimma.
Pris samma som för byggsatsen utan förmontering, dvs 4190 kr.


Emotiva ®, IQ audio
®, Boulder ®, Moon ®, Roksan ®, McIntosh ®* (inte datorerna)...
*) Registrerade varumärken.

Fina förstärkarmärken, bra ljud men också priser därefter. Från några tiotusenlappar till närmare två mille!

Vi har satsat massor av tid och energi för att få fram lika bra ljud som de bästa effektförstärkarna på marknaden, men till en bråkdel av priset.
Med vår CM-100-17 stereo-effektförstärkare vågar vi påstå att vi har lyckats.

Minsta lilla detalj förstärks klart och rent. Du hör varken distorsion, brus eller andra störningar, bara otroligt ren och klar musikåtergivning i hela registret. Med bra högtalare får man känslan av att musikerna faktiskt står och spelar i rummet. Du kan ansluta den direkt till en DAC, CD-spelare, DVD-spelare eller ett datorljudkort utan att använda förförstärkare, det räcker med 900 mV för full uteffekt.

Vi hade också kunnat låta tillverka en superfin tung metallåda och sälja förstärkaren för 100 000 kr.
Det skulle göra Valutronic till ett statusmärke eftersom ljudet är så bra. Och vi skulle troligen kunna sälja några tiotal per år till rika personer och ljudnördar, och tjäna en bra slant.
Men vår ambition är att även vanliga människor ska har råd med riktigt njutbart ljud, så vi säljer en byggsats i stället, för några procent av priset.


För 4190 kr (en bråkdel av kostnaden för samma ljud i andra Hi-Fi-butiker) får du den kompletta satsen med alla komponenter och monteringsfärdig låda med kraftiga förgyllda poluttag. Normalt bör det inte ta mer än drygt en timma från det att du öppnar paketet tills du har en helt färdig förstärkare i toppklass!
För 3490 kr får du alla komponenter utom lådan, men då är poluttagen av plast. Vill du ha samma förgyllda uttag som i satsen med monteringsfärdig låda tillkommer 200 kr. Ritningar och anvisningar för lådbygget, se här.

Med ett par SQ-50-högtalare får du ett maxljudtryck på 110 dB (2 x 50 W), tillräckligt för en vräkning om man bor i en hyreslägenhet...


Vi kan inte göra förstärkaren ännu billigare genom att bara sälja lösa komponenter, ritning och kretskort, då skulle vi tappa kontrollen över resultatet. Så själva monoblocken (förstärkarkort monterade på kylflänsar) tillverkar vi själva, och testlyssnar sedan på varje exemplar med krävande musik innan leverans för att försäkra oss om att de inte har några missljud av någon sort..
Vi monterar av kvalitetsskäl också nätdelskortet själva. Ingen osäker lågprismontering i Kina...

Byggbeskrivning och lådritning hittar du här. Med vanliga verktyg kan du göra din egen låda, det bör inte ta mer än någon timma förutom ytbehandling. Ändå blir den snygg om man inte är alltför slarvig.
CM-100-17 High-end Effektförstärkare, full referenskvalitet.
För dig som vill ha " det perfekta ljudet".
Med den här förstärkaren hör du bara musiken, rent och klart, fritt från distorsion och andra störningar. Öppet, lättlyssnat, detaljerat och rent ljud i hela registret. Endera gör du lådan själv enligt våra anvisningar som du hittar via länken här nedan, eller också köper du hela satsen inklusive lådmaterialet (laserskuren björk i ytterpanelerna, svart laserskuren front, och färdigborrade fästklossar). När elektroniken skruvats fast i lådan används bara en vanlig skruvmejsel för hela den elektriska sammankopplingen, ingen lödning behövs.
OBS. Till skillnad från komponentsatsen utan låda ingår två förgyllda högtalaruttag i satsen med laserskuren låda.

Pris 4190 kr komplett med laserskuren låda och förgyllda högtalaruttag.
3490 kr med alla komponenter (fjädrande poluttag) utom lådan.
Klicka här för ritningar och tips för gör-det-själv-lådan
Klicka här för de båda komponentsatserna

CM-100-17, svartlackad
oljehärdad board, det som förr gick under varumärket Masonit.
FF-17, förförstärkare med ingång för pick-up.
Fyra ingångar varav en RIAA med kontinuerligt justerbar känslighet och ljudkvalitet i särklass!
Drivs med 12V DC, nätdel ingår. Utseende som CM-100-17 men med fler rattar på fronten.
Hela lådbygget och montering av komponenterna tar någon timma eller två, den elektriska sammankopplingen (utan verktyg) max en timma.
Färdig låda kan bli aktuellt om tillräckligt intresse finns.
Pris 2590 kr.
Klicka här för att läsa mer.
RIAA-17 Enbart RIAA-steg. Högsta ljudkvalitet, ställbar känslighet. Allt utom låda ingår, även nätdelen.
Pris 750 kr. Klicka här för att läsa mer.CM-5017 Förstärkarmodul färdigmonterad på kylfläns
Uteffekt c:a 50 W, känslighet c:a 900 mV. Samma modul som används i CM-100-förstärkarna. För dig som vill bygga ett förstklassigt Hi-Fi-slutsteg och kan fixar resten själv. Erfarenhet av elektronikbygge krävs. Själva modulen är lödfri, anslutningar görs med en skruvplint.

Pris 995 kr vid 1-9 st. 
Klicka här för att läsa mer.

Kit med två moduler + färdigmonterat nätdelskort: 2390 kr.